måndag, oktober 30, 2006

Experimentiell radio på lördag


Den 4 november blir det Experimentell radio med Åsa Ståhl, ljudkonstnär och Kristina Lindström, ljudkonstnär, interaktionsdesigner och producent. Dagen är uppdelad i två delar: kl. 14 - 15 teori/snack: Vad är och kan experimentell radio vara? Kl. 15 - 18, en praktisk del som handlar om att spela in ljud på temat "det är tanken som räknas", "hemmaljud" och "fönstertittare". Att använda ljud som berättelsematerial, med perspektivet att fånga upp ljud som kanske inte är berättelser förrän man plckar upp dem. Anmäl dig via mejl: info.mfk@gmail.com

Emma Goldman föreläsning på fredag


med Sonia Hedstrand, anarkafeminist, konstnär och dokumentärfilmare (som bl a gjort "Systerskapets år" tillsammans med konstnär Åsa Elzén) . Fredag den 3 november kl. 18:30 på Café Banjo, Falsterbogatan 22.

Tack för igår!

Tack alla för en inspirerande och upplyftande dag! Vi ses på Verkstad den 23 november kl 19. Mer info kommer att postas när det närmar sig.




måndag, oktober 23, 2006

Stand Up and Shake!


Ett antirasistiskt feministiskt uppviglingsmöte. Den parlamentariska politiska skalan har flyttat åt höger, rasism förkläds i ord som "högerpopulistisk" och "främlingsfientlig". Både den feministiska och antirasistiska rörelsen har fått mycket stryk på sista tiden, begreppen kommersialiseras och mainstreamas. Därför är det viktigare än någonsin att banden och samarbetet stärks. Vi måste stå upp, ta kommandot och diktera villkoren tillsammans! Mötet hålls den 29 oktober på ABF Malmö, Spånehusvägen 47, sal 202, kl. 11 - 15.
Inbjudna gäster är:

Marita Castro
– Anarkafeminist, aktivist och kulturarbetare.

Karavan
- ett nutida tältprojekt, ett ambulerande forum som ska jobba med antiheteronorm, feminism och antirasism genom aktivism, teater, utställningar, musik och mycket mer.

Sara Brolund Carvalho
– politiskt engagerad konstnär som i sitt senaste projekt arbetat med utgångspunkt i sina anfäders koloniala rötter.

Johanna Gustavson
- medieproducent/journalist som jobbar med dokumentärt berättande, visar och pratar kring dokumentärfilmen "Lucha libre – en kampsport i klänning".

Backspace
– antirasistiskt feministiskt förening som under våren arrangerade en seminarieserie i Stockholm under rubriken: Motståndsrum – en samtalsserie om offentlighet kön och makt.

Asylgruppen
i Malmö.

Samtalsledare: Kajsa Viklund

fredag, oktober 20, 2006

Tack Katarina

för en generös, inspirerande, fantastisk föreläsning!

torsdag, oktober 12, 2006

Föreläsning - Katarina Nitsch

Katarina Nitsch arbetar med video, installation och performance. Hennes arbeten kan ses som en undersökning av mänskliga och konsthistoriska strukturer genom hennes agerande som regissör och skapare. Hon utforskar maktförhållandet mellan betraktaren och den som bli betraktad.
www.katarinanitsch.se

I MFK´s regi föreläser Nitsch om sitt arbete,
torsdag den 19 oktober kl. 19:00, Ystadsg. 9a.
Varmt välkomna!

söndag, oktober 08, 2006

Ljudkursen

Tack Förlaget, Hanna och Jennifer, för den geniala ljudkursen! Alla deltagare kommer att få var sitt ex av albumet vi gjorde.