tisdag, december 26, 2006

Cha-Cha! med Iasmina Munteanu


Del 2 i serien Ickeheteronormativ pardans: Cha-Cha med Iasmina Munteanu, tävlingdansare Latin. Cha-cha-cha uppfanns som en vidareutveckling av mambo år 1954 av Enrique Jorrín, en kubansk fiol spelare. Jorrín, som spelade i Orquesta America Charanga, skrev en långsammare version av mambo. Denna långsamma mambo hade en speciell ljud som folket började dansa till, som kallades tredubbel mambo och den utvecklades till en egen dans. En version om hur namnet cha-cha-cha kom till säger att när de kubanska damerna dansade slog deras klackar i golvet med en rytm cha-cha-cha. Iasmina träffas på klubben Queerdansare på QX och även queerdansen.bilddagboken.se.
6 januari kl 10-15. Inga förkunskaper krävs, anmäl dig själv eller i par via info.mfk@gmail.com.

tisdag, december 19, 2006

God Jul från MFK!


Nu är första terminen avslutat. Tack alla som deltagit, delat med sig och dividerat. I januari har vi tema: sex och sexualitet, fullständigt program kommer snart. Vi ses till vårterminen! /Johanna och Lisa

tisdag, december 12, 2006

Johanna Gustavsson - (Ab)use of power

Johanna Gustavsson har genom sitt konstnärskap utforskat maktpositioner. Nu driver hon MFK tillsammans med Lisa Nyberg, ingår i konstaktionsgruppen Föreningen JA! (www.foreningenja.blogspot.com) samt ger workshopen "Between a rock and a hard place" - om möjligheter och omöjligheter i att föra politik innanför konstområdet.
Välkommen fredag 15 december kl. 19.

måndag, december 11, 2006

Granen är pyntad!



torsdag, december 07, 2006

Lindy Hop!


Del ett i serien: Ickeheteronormativ pardans.
Join the gangsterswing; Improvisatorisk pardans á la 30-tal!

Lindy Hop, eller swingdans om man hellre vill, dansas i par till den skönaste av 30-tals jazzen av glada gangsters med hatten på sned och musiken i blodet. Denna grundkurs, som inte kräver några förkunskaper, vill lära dig tillräckligt för att du sedan på egen hand ska kunna fortsätta dansa och lära sig mer och mer för varje paljettdränkt danspalats du besöker. Vi inspirerar, pratar musik, för- och följteknik och självklart dansar vi tills vi inte orkar annat än att ta fruktpaus…Hälften för, hälften följer, ni får välja själva.
Ingen partner behövs – alla dansar med alla! Med Klara Karnerud och Molly Ränge. Plats: Danscentrum Syd. Begränsad deltagarantal så anmäl dig redan idag till info.mfk@gmail.com.

Antirasistiskt julpyssel!


Vi gör julgransdekorationer med ett budskap. Pynta och propagera för förändring! Ta med papper, lim, kartong, färg, glitter och annat du kan hitta. Kl 20 dekorerar vi granen på Möllevångstorget.

fredag, december 01, 2006

Lisa Nyberg



Efter önskemål presenterar vi som grundat MFK oss själva. Först ut är Lisa Nybergs föreläsning. Hennes konstnärliga arbete bygger mycket på deltagande för att skapa möjligheter till sammanhang och gemenskap. Hon jobbar bl a med hur det politiska ryms i mellanmänskliga relationer. Hennes senaste arbeten har handlat om makt inom kärleksrelationer och den ologiska heterosexualiteten. Torsdag 7 november kl 19.