fredag, februari 23, 2007

Polska!


Polskekurs med fokus på musik och kommunikation i dansparet. Vi kommer arbeta med två olika sorters polskor. Dels den lite äldre slängpolskan och dels med rundpolskan. Fokus kommer vara på musiklyssning, kommunikation samt kroppsteknik för att lära känna de svenska folkliga danserna och hur man kan njuta av svänget och närheten i dessa. Del tre i serien Ickeheteronormativ pardans hålls av Liv Hellström. Inga förkunskaper krävs. Anmäl dig via info.mfk@gmail.com

tisdag, februari 20, 2007

Inte en jävel ska få tyst på oss - en workshop om tal som politisk strategi

Vi kommer att läsa, inspireras och sno av andras tal. Vi lär praktiska tips om hur du kommer igång, bygger talet, fyller det med känsla och får fram ditt budskap. Så skriver vi och hjälper varandra. Dagen avslutas genom uppläsning, med eller utan mick.
En dag som förbereder dig för 8 mars talet, 1 maj agitationen, försvarstalet eller en poetisk kick-ass uppläsning på gatan!
Med,
Paula Mulinari
är forskare och vänsterpartist som har hållit många 8 mars och 1 maj tal, skrivit mängder av appeller mm mm. En mycket rutinerad skrivare och talare!
Johanna Gustavsson är konstnär som har använt sig av talet som form i flera verk, en mästare på att sno snygga formuleringar och göra dom till sina!

Söndag 4 mars, kl. 12 - 15. Anmäl dig på: info.mfk@gmail.com

måndag, februari 12, 2007

Ta hand om dig själv och dina vänner!


Upptäck din egen kropp med massage, stretching, partneryoga och avslappning. Lär dig enkla tekniker för hur du knådar på vännerna framför tv:n utan att få ömmande tummar, låt dig sträckas ut kors och tvärs och bara andas. Kom och ha en go å fin dag med massageterapeuterna Klara Karnerud och Karin Holmberg.
24 februari kl 10 - 16.
Anmälan via info.mfk@gmail.com.

Scuola Senza Fine - En skola utan slut

22 februari kl 19. visar vi Scoula Senza Fine (1979-1983) en film om ett kvinnouniversitet som startades i Italien 1968 med unika bilder och berättelser av kvinnorna som deltog. Filmen presenteras av Cecilia Wendt som är konstnär och som har tillvaratagit och översatt filmen. (In italian, subtitled in english)

LAWEN MOHTADI


är redaktör för nya antirasistiska feministiska tidskriften Slut och medlem i Backspace.
- Finns friheten att hitta sin egen röst? I så fall är det en av sakerna vi försöker göra med Slut. Slut är en ny tidskrift som enligt vår egen beskrivning "tar utgångspunkt i postkolonial och feministisk kritik". Vad det kan betyda i text/tidskrift ska jag prata om på MFK på lördag. Jag hoppas det kan bli dialog.
Hälsningar, Lawen Mohtadi.

Lördag 17 februari kl 14

söndag, februari 04, 2007

Filmvisning: PRETO contra BRANCO

PRETO contra BRANCO(Black Vs.White) är en dokumentärfilm av Wagner Morales från 2003. Varje år sedan 70-talet har det spelats en fotbollsmatch i San Paulo, svarta mot vita. Men vem som är svart och vem som är vit är inte självklart. En film om rasism och rastolerans i Brasilien. 55 min. Se trailer.
Onsdag 14 februari kl 19. (In portuguese with english subtitles)