onsdag, april 22, 2009

Manipulation!



Äntligen tid för
MANIPULATION!
I maj får MFK en tillfällig c/o adress hos Signal - Center för samtidskonst på Södra Skolgatan 31 (ingång Barkmansgatan) i Malmö. Månadens tema är manipulation! och vi bjuder in till workshops, performance, föreläsning, filmvisning, diskussion och en skola i manipulation (se upp!). En del aktiviteter har ett begränsat antal platser, anmäl er om ni vill delta. Några arrangemang är separatistiska i samrådan med arrangören, då står det tydligt utmärkt.

Under perioden visas en utställning med videoverk på Signal (öppettider: torsdag-fredag 14-18). 7- 15 maj "Orsak & Verkan" av Ylva Westerlund och Beata Fransson. 21-29 maj "Role Control" och "In Character" av Saskia Holmkvist.

Fler programpunkter kan komma till senare, så håll utkik!
Har du frågor - hör av dig till info.mfk@gmail.com. Vi ses! MFK

1-31 maj

From Malmö with Love
En kollektiv skrivövning för kvinnor, som pågår en månad, initierad av Jeuno Kim. Deltagarna i projektet kommer att få ett paket sänt till sig sammansatt av Kim innehållande: ett brev, en bild, ett vykort, litteratur och en film. Innehållet triggar begär, dialog och utbyte av ord baserat på vardagsbetraktelser. Läs mer HÄR.
Anmälan krävs, mejla namn och telefonnummer till info.mfk@gmail.com. Endast för kvinnor.

6 maj, onsdag kl 19-21

Korrektion
workshop
Sätt läsglasögonen på näsan och ta fram röda pennan! Det är dags att rätta de fel och misstag vi dagligen ser i våra dagstidningar och nyhetssändningar. Genom bloggen Korrektion ger vi direkt respons och svar på tal. Plocka fram en artikel du reagerat på och stryk över, stryk under, ringa in, analysera, kommentera och manipulera. Publicera på bloggen, och länka till aktuell hemsida. Bloggmediet ger oss chans till svar på tal utan att behöva skriva insändare eller accepteras på debattsidor. Från missförstånd till regelrätta försök att missleda - fram med rättningspennan! Vi reagerar och publicerar! Workshopen är till för att komma igång, prova former och diskutera formatet. Ta med artiklar, idéer och syrliga repliker!

9 maj, lördag kl 12-15

Bekännelsen som manipulation och ursäkt
12:00 Konstnär Ylva Westerlund visar och berättar om några av hennes verk gjorda under de senaste åren. Verken behandlar bland annat frågor kring manipulation och retorik. En återkommande strategi är att genom omskrivna tal och manus spåra populistiska och välmenande politiska strategier tillbaka till deras ibland ljusskygga historia. För vår vilja att vara en god människa och att tillhöra en grupp kan ibland få oss att hålla med om saker vi kanske inte borde... 13:30 Screening av Saskia Holmkvists videoverk "In Character" och "Role Control". 13:45 Är det så att vi alltid talar sanning när vi bekänner något eller använder vi också sanningssägandet som ett sätt att manipulera för att få fördelar? Detta ska Cristine Sarrimo, lärare och forskare vid Malmö högskola, tala om. 14:30 Gemensam diskussion

13 maj, onsdag kl 19-21

Performancekonstfrossa
När vi talar om performance är kroppen och det direkta tilltalet ofta centralt, det är ett medium som kan vara svårt att värja sig mot. MFK bjuder in till en kväll där vi visar videoverk och dokumentation av konstperformance av bland annat Marina Abramovich, Jannike Låker och Martha Rosler. Dessutom: finbesök av Elin Lundgren från Lilith Performance Studio som berättar om sitt verk Back in Baby's Arms.

30 maj, lördag kl 10-15

Göran Persson är feminist. Fredrik Reinfeldt leder det nya arbetarpartiet.
I den politiska retoriken manipuleras orden för att vinna din röst. Hur kan vi fylla dessa omstridda ord med nytt innehåll? Finns det tankar som ännu saknar uttryck? Malin Arvidsson leder en workshop där dessa frågor besvaras kollektivt. Anmälan krävs, mejla namn och telefonnummer till info.mfk@gmail.com. Endast för kvinnor.

31 maj, söndag kl 15

Manipulationsskola Har du någon gång funderat över hur man blir älskad och accepterad av alla? Eller förtärs ditt inre av obestämbara känslor av varför chefen aldrig tittar dig i ögonen? Då är Manipulationsskolan lösningen för dig. I såväl små som stora grepp osäkrar regissör Malin Myrén och konstnär Liv Strand ämnet manipulation, hands-on! Inte missa!

NÄR? Hela maj månad.

VAR? MFK c/o Signal - Center för samtidskonst, Södra Skolgatan 31 (ingång Barkmansgatan), Malmö